Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor

Rekabet Kurumu, Petrol Ofisi Grubu'nun BP Türkiye ve iştiraklerini devralmasına onay verdi. Bu adımla birlikte Petrol Ofisi, Türkiye'deki akaryakıt pazarında önemli bir büyüme gerçekleştirdi. BP Türkiye’nin 700'den fazla istasyonu, artık Petrol Ofisi Grubu’nun bünyesine katılacak.

Vitol'den Türkiye'ye Güven Mesajı

Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı olan Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake, bu satın alma işlemiyle ilgili memnuniyetini dile getirdi. Bake, "Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam," dedi.

Petrol Ofisi CEO'su Mehmet Abbasoğlu’ndan Açıklama

Petrol Ofisi CEO'su Mehmet Abbasoğlu, Rekabet Kurumu’nun onayıyla birlikte BP Türkiye’nin akaryakıt operasyonlarının devralındığını duyurdu. Bu devralma, Türkiye'de enerji sektöründe önemli bir konsolidasyonun parçası olarak değerlendiriliyor.

Kasım Ayında Açıklanan Satın Alma

Petrol Ofisi, geçtiğimiz Kasım ayında BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını devralacağını açıklamıştı. 1912'den bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren BP'nin akaryakıt istasyonları, bu devralma ile birlikte Petrol Ofisi Grubu’na katılıyor. Satın alma işleminin bedeli ise kamuoyuna açıklanmadı.

Bu devralma, Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir dönüşümü temsil ederken, Petrol Ofisi Grubu'nun pazar payını ve sektördeki konumunu daha da güçlendirecek.

Editör: İrem Nur Kaya