POLİTİKA

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısına gözaltı şoku!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tuncer, iddiaları sonrası ifade vermek üzere emniyete götürüldü ve serbest bırakıldı.

 Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tuncer, dün sabah saatlerinde polis tarafından evinden alınarak emniyete götürüldü. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Tuncer, açıklamalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yönelik eleştirilerini sürdürdü. Tuncer, "Çocuk yurtlarında uygulanan şiddet, il müdürlerinin usulsüzlükleri ve kadın düşmanı tarikatçı yapılanmaları ifşa ettim. Ancak Bakanlık, bu iddiaları incelemek yerine hakkımda şikayetçi oldu. Bizi korkutamayacak, susturamayacaklar!” ifadelerini kullandı.

Tuncer’den Sert Açıklamalar: “Hukuk İktidarların Fahişesi Değildir”

 Emniyetteki ifadesi sonrasında konuşan Tuncer, Aralık 2023’te yaptığı bir paylaşımda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki bazı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı. İddialarına göre, bakanlık, açıklamalarında bahsettiği il müdürlüklerinde görev değişiklikleri yaparken, yolsuzluklara dair kapsamlı bir soruşturma başlatmadı. Tuncer, açıklamasında, "Aile Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumda ciddi usulsüzlükler yaşanıyor. Hukuk, iktidarın baskı aracı değildir. Tüm bu yolsuzlukları anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Zafer Partisi'nden Tuncer’e Destek

 Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı da Tuncer’in yanında olduklarını belirten bir açıklama yaptı. İl Başkanı Hakan Akşit ve partililer, Tuncer’in ifade verdiği Kağıthane Sadabad Polis Merkezi önünde toplandı. Partiden yapılan açıklamada, Tuncer'in yalnızca görevini yerine getirdiği ve usulsüzlüklere karşı mücadelesini sürdüreceği ifade edildi. Emniyetteki işlemler sonrası serbest bırakılan Tuncer, destekleri için parti üyelerine teşekkür etti.