İsrail’in Gazze’ye yönelik uzun süredir devam eden ablukası ve saldırıları sürerken, Gazze’den Tel Aviv’e füze saldırıları düzenlendi. Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları, başkent Tel Aviv’e yönelik füze saldırılarını doğrularken, İsrail ordusu da hava saldırısı sirenlerinin çaldığını duyurdu.

7 Ekim Saldırılarının Yıldönümünde Füze Gerginliği

 Füze saldırıları, 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 7 Ekim saldırılarının yıldönümünde gerçekleşti. İsrail’in bir yıl boyunca Gazze’deki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılar, ağır can kayıplarına yol açmıştı. Bu süreçte, özellikle çocuklar ve kadınlar büyük bedeller öderken, çok sayıda kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

Macron'un İsrail'e silah ambargosu çağrısı gerginlik yarattı: Netanyahu'dan sert tepki! Macron'un İsrail'e silah ambargosu çağrısı gerginlik yarattı: Netanyahu'dan sert tepki!

Tel Aviv ve Çevresinde Siren Sesleri

 İsrail ordusu, Tel Aviv’in yanı sıra Holon ve Bat Yam gibi şehirlere de Gazze’den füzeler fırlatıldığını belirtti. Füze saldırıları, bölgede güvenlik kaygılarını yeniden artırdı. Tel Aviv’de siren sesleri duyulurken, vatandaşlar sığınaklara yönlendirildi.

Gazze’de Bir Yıl Süren Abluka ve Katliamlar

 İsrail, Gazze’yi bir yıl boyunca aralıksız bombalayarak büyük bir yıkıma neden oldu. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden 30 Eylül’de yapılan açıklamaya göre, bu süreçte 41 bin 870 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin yüzde 42’sini çocuklar, yüzde 27’sini kadınlar, yüzde 31’ini ise erkekler oluşturdu. Abluka nedeniyle, Gazze’de yaşayan binlerce kişi açlık, yetersiz beslenme ve ilaç eksikliği gibi insani krizlerle de karşı karşıya kaldı.

902 Aile Tamamen Yok Oldu

 İsrail’in saldırıları sonucu, 902 ailenin tüm fertleri yaşamını yitirdi ve bu aileler nüfustan tamamen silindi. Hayatta kalanlar ise açlık, salgın hastalıklar ve yetersiz sağlık hizmetleriyle mücadele etmek zorunda kaldı. Gazze Şeridi’ndeki ablukada kalan yaklaşık 3 bin 500 çocuk, yetersiz beslenme nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı