ABD’nin Washington eyaletinde, yüzlerce Filistin yanlısı gösterici, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen 26 yaşındaki ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için toplandı. Seattle kentindeki Westlake Park'ta düzenlenen protesto gösterisine siyasetçiler, aktivistler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Gösteride, Ayşenur Ezgi Eygi’nin fotoğrafları taşınırken, “Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu, nur içinde yatsın”, “Ayşenur için adalet”, “Bugün hepimiz Ayşenur’uz”, “Direniş terör değildir! Özgür Filistin!” gibi mesajlar içeren pankartlar dikkat çekti. İsrail karşıtı sloganların atıldığı gösteride, duygusal anlar yaşandı; bazı protestocuların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Rusya Harkov'da içinde sivillerin olduğu binayı vurdu: 3'ü çocuk çok sayıda yaralı! Rusya Harkov'da içinde sivillerin olduğu binayı vurdu: 3'ü çocuk çok sayıda yaralı!

Puget Sound Müslümanlar Birliği'nden İmam Akram Baioumy, Eygi’nin mirasının bu protestoya katılmasına ilham verdiğini belirterek, "O, bugün burada olmamın motivasyonu ve ilham kaynağı." dedi. ABD Kongresi adaylarından Melissa Chaudhry ise Ayşenur'un barış ve adalet için cesaretle mücadele eden bir aktivist olduğunu vurguladı. Gözyaşlarına engel olamayan Chaudhry, "Onu öldürmek için kullanılan keskin nişancı tüfeğinin ABD parasıyla ödendiğini biliyoruz. İşte bu yüzden bunu kabul edemem. Umarım Amerikalı dostlarım da buna tahammül edemez." ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı