SANAT

Adana'da 9. Şehir Tiyatroları Festivali başladı

Türkiye’nin dört bir yanından seçkin şehir tiyatrolarını Adanalı sanatseverlerle buluşturan Şehir Tiyatroları Festivali'nin 9'uncusu, perdelerini izleyicilere açtı.

14 Ekim Pazartesi günü başlayan ve 5 Kasım’da sona erecek olan 9. Şehir Tiyatroları Festivali, açılışında “Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyunu sahneleyerek izleyicileri selamladı. 17 farklı şehir tiyatrosunun etkileyici oyunlarının sergileneceği bu festival, Adana'yı tiyatro ile dolduracak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, çok sayıda sanatsever, tiyatro yazarı, yönetmen ve oyuncu katıldı. Törene, duayen sanatçı Zihni Göktay da onur konuğu olarak katıldı. Göktay’a, tiyatroya yaptığı katkılardan ötürü “Adana’da Olmak Ya Da Olmamak” başlıklı bir teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takdim etti.

Göktay, “İnsanı insana, yalansız ve montajsız anlatan bir sanatın erbabı olmak için 60 yıldır çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Bu güzel şehir, Adana; seyircisiyle büyüyen bir tiyatroya sahip olduğu için daha çok eser verecektir” dedi.