Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında Samsun’da Karadağ'ı 1-0 mağlup ederken, Arda Güler’in sergilediği performans dikkat çekti. Real Madrid'in genç yıldızı Güler, 38. dakikada attığı çalım ile büyük beğeni toplarken, bu hareket sosyal medyada viral oldu. Güler’in sahadaki etkisi, Real Madrid taraftarlarını harekete geçirdi ve teknik direktör Carlo Ancelotti’ye tepki gösterilmesine yol açtı.

Samsun'da Arda Şovu

 Ay-yıldızlı ekibin Karadağ karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından futbolseverlerin gözleri Arda Güler’deydi. Yetenekli futbolcu, gol veya asist yapamasa da özellikle 38. dakikada ceza sahası içindeki müthiş çalımıyla maça damga vurdu. Güler’in bu estetik hareketi, sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve övgü dolu yorumlar aldı.

İspanyol Basınından Övgüler

 Arda Güler’in performansı, İspanyol basınında da geniş yer buldu. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden MARCA, genç futbolcunun önderliğinde Türkiye’nin oyunu domine ettiğini belirterek, "Maç baştan sona Arda Güler’in önderliğinde bir ev sahibi monoloğuna sahne oldu. Madridli oyuncu serbest kaldı ve şovu yönetti" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım’da İzlanda maçı öncesi değişiklik: 2 isim kadrodan çıkarıldı! A Milli Takım’da İzlanda maçı öncesi değişiklik: 2 isim kadrodan çıkarıldı!

 Bir diğer önemli spor gazetesi Diario AS ise Güler’in çalımını paylaştığı bir videoyla birlikte, "Arda Güler; rakibini, gözlerini ovuşturmasına neden olacak bir manevrayla yere seriyor" şeklinde yorumda bulundu.

Real Madrid Taraftarlarından Ancelotti’ye Eleştiriler

 Karadağ maçında sergilediği performans sonrası Real Madrid taraftarları, teknik direktör Carlo Ancelotti’ye sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden tepki gösterdi. Taraftarlar, Arda Güler’in bu denli yetenekli olmasına rağmen yeterince forma şansı bulamadığını savundu. Madridistalar, Ancelotti’nin Arda’yı daha fazla oynatması gerektiğini belirterek eleştirilerini dile getirdiler.

Ancelotti Üzerindeki Baskı Artıyor

 Real Madrid’de fazla süre bulamayan Güler’in A Milli Takım formasıyla sergilediği performans, Ancelotti üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Genç oyuncunun yeteneği, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Güler’in gelecekte Real Madrid'de daha fazla süre alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı