Başakşehir'de bir alışveriş merkezi önünde 3 kişiyi bıçakla yaralayan 17 yaşındaki M.G., savaş oyunlarının etkisi altında olduğunu öne sürdü. Saldırı sonucu yaralananlardan birinin hayati tehlikesi bulunurken, saldırgan M.G. “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Başakşehir’de bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen olayda  M.G., bıçakla E.Ç., S.Y. ve H.F.E.'yi yaraladıktan sonra evine döndü. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ekipler tarafından gözaltına alınan M.G., emniyetteki ifadesinde sürekli savaş oyunları oynadığını ve bu oyunların rüyalarına girdiğini belirtti. Rüyasından etkilenerek mutfaktan bir bıçak aldığını ve dışarı çıkarak tanımadığı kişilere saldırdığını söyledi.

M.G., olay günü oyunlardan aldığı etkilerle sokağa çıktığını ve kafede oturanları gördüğünde saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti. Emniyetteki ifadesinde, oyunlarda olduğu gibi gerçek hayatta da insanların ona saldırabileceğini düşündüğünü söyledi.Özellikle bir hedef gözetmediğini belirten M.G., saldırının oyunların zihninde yarattığı etkiden kaynaklandığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı

Savcılık sorgusunun ardından Küçükçekmece Adliyesine sevk edilen M.G., nöbetçi sulh ceza hakimliğince “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın soruşturması sürerken, saldırının etkilerinin savaş oyunları ile ilişkilendirilmesi, gençlerin oyun bağımlılığı konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Editör: Nehir Durdağı