Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de Can Atalay oturumu sırasında yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin bağımsızlık mücadelesi veren milletlere ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Türk milleti her dönem zulme karşı durmuş, mazlumlara destek olmuştur" dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Ağustos 2024'te TBMM'de yaptığı konuşmanın önemine dikkat çeken Bahçeli, bu gelişmenin hemen sonrasında yaşanan olayların üzücü olduğunu belirtti.

MHP lideri, "Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı, Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir" dedi. Bahçeli, MHP’nin Meclis oturumuna katılmama kararının, CHP ve marjinal grupların nasıl bir tezgahın faili olduklarının görülmesini sağlamak amacı taşıdığını belirtti. Cumhur İttifakı’nın kararlı duruşuyla haksızlığa izin vermediğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin gündeminde seçim olmadığını ve herkesin siyasi hesaplarını bu gerçeğe göre yapması gerektiğini söyledi.

"Küçük ortak diyerek bizi küçümsemeye çalışanlar, Cumhur İttifakı’nın gücünü bir kez daha görmüşlerdir" diyen Bahçeli, "Millet bizi nerede görmek istiyorsa biz oradayız. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin birinci partisi olan AK Parti ile yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. 2028 seçimlerine kadar Cumhur İttifakı çatısı altında ihtiyaç duyulan reformları hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Editör: İrem Nur Kaya