Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi Operatörlerin fahiş zamları büyük tepki topladı: Gözler Erdoğan'a çevrildi

Son dönemde yaşanan vize sorunları, birçok meslek grubunun yeşil pasaport talebini artırdı. Ancak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu taleplere yanıt vererek, yeşil pasaport uygulamasının kapsamının genişletilmeyeceğini açıkladı. Bakan Bolat, "Yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız" diyerek, bu konuda yapılan sosyal medya dezenformasyonlarına dikkat çekti.

Yeşil pasaport, resmi olarak 'hususi damgalı pasaport' adıyla biliniyor ve genellikle bazı kamu görevlileri ile eski bürokratlara veriliyor. Ancak son dönemde yaşanan vize sıkıntıları nedeniyle eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri gibi birçok meslek grubu da yeşil pasaport talebinde bulunmuştu. Meclis'e bu talepler doğrultusunda verilen kanun teklifi sayısı 19’a yükselmişti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman da Ticaret Bakanı Bolat'a iş dünyasının yeşil pasaport talebini iletmişti. Ancak Bakan Bolat, bu taleplerin karşılanmayacağını belirterek, yeşil pasaportun yalnızca belirli kesimlere yönelik olarak kalacağını açıkladı.