Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) Vaniköy’deki kaçak yapılarla ilgili ihmalle suçlayarak, bakanlık olarak yıkım sürecini başlattıklarını duyurdu. Tekirdağ’da Basketbol Gelişim Merkezi’ni inceleyen Kurum, açılış öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Kurum, Vaniköy’deki çevre katliamına İBB’nin izin verdiğini, bakanlığın ise uyarılara rağmen görmezden gelindiğini belirtti. "Biz oraya gidene kadar akılları neredeydi?" diyerek İBB’yi eleştiren Kurum, İstanbul Boğazı'nın korunmasının tüm Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

"Spor Kompleksi İstanbullulara Hediye"

Murat Kurum, İstanbul'da yapımı tamamlanan Basketbol Gelişim Merkezi'nin 29 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını açıkladı. 150 bin metrekarelik dev tesisin, 10 bin seyirci kapasiteli uluslararası bir basketbol arenası olduğunu belirten Kurum, sporcular ve gençler için modern bir yaşam alanı sunduklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeye karşı çıkıp mühürlemesine rağmen çalışmaları tamamladıklarını hatırlatan Bakan, "Gençlerimiz için bu muhteşem eseri kazandırdık" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız" TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız"

Vaniköy’de Kaçak Yapılar ve Çevre Tahribatı

Vaniköy’deki kaçak yapıların yıkımı sürecine dair açıklamalarda bulunan Kurum, İBB’yi suçluluk psikolojisi içinde olmakla eleştirerek, "Kaçak yapıları kendileri görmezden geldi, şimdi ise yıkıma ortak olmak istiyorlar" dedi. İBB’nin projelere köstek olduğunu belirten Kurum, Boğaz'ın korunmasının ve kaçak yapıların yıkılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Editör: Sinan Saygı