Kan grubunun insan zekası ile orantılı olduğu bir araştırma sonucu tüm dikkatleri üzerine çekti. Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmalar neticesinde en zeki insanların bu kan grubuna dahil olduğu görüldü.

Kan gruplarının bilişsel yetenekler üzerindeki etkileriyle beraber zihinsel yetenekler üzerindeki etkileri de gün gözler önüne seriliyor.

Bu konuda araştırmacılar ilginç bir detayı ortaya çıkardı. İşte en zeki kan grupları…

HER ŞEY 1930 YILINDA BAŞLADI

Ketsueki- Gata teorisi olarak 1930'lu yıllarda oldukça popüler bir hale gelen bu yöntem ilerleyen süreçte bilim insanları tarafından dışlanarak gerçek dışı kabul edildi. Kan gruplarının kişilikleri yansıtan olumlu ve olumsuz özellikleri olduğu gözler önüne serilirken konuyla ilgili dikkat çeken bir makale yayınlandı.

Japon profesör Tokeji Furukawa, kan gruplarının karakter özellikleri üzerindeki çarpıcı etkilerini gözlerine serdi. Yaptığı araştırmada kişilikleri inceleyen Yunan filozof Hipokrat’tan yola çıkan ünlü bilim insanı vücuttaki safra, kan ve balgam gibi sıvılar üzerinde incelemeleri genişleterek kan gruplarının kişilik özellikleri üzerindeki etkilerini araştırdı.

KAN GRUPLARI VE KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ

A KAN GRUBU

A kan grubuna sahip insanlar yaratıcı ve yüzdeki ve işbirliği yapma konusunda olumlu özellikler göstermektedir. Bunun yanı sıra olumsuz özellikleri arasında inatçılık ve gerginlik yer alırken A tipi bireylerin Japonya'da diğer kan gruplarına sahip insanlardan daha yaygın bir şekilde yer aldığı görülmektedir.

B KAN GRUBU

B kan grubuna sahip kişilerin güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olduğu görülmektedir. Bunun yanı sıra bencillik ve düzensiz davranışları olumsuz özellikleri arasında yer alırken a kan grubuna sahip kişilerle çalıştığı da görülmektedir.

AB KAN GRUBU

Abi kan grubuna sahip kişiler iddia edilen güçlü yönleri arasında akılcılık ve uyum sağlama yeteneklerini kişilik özellikleri arasında barındırıyor. Bu kişilerin zayıf yönlerine baktığımızda kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık gibi özellikler yer almaktadır. A ve B tipi bireylerin sahip olduğu özellikleri içinde Barındırır. Japonya'da AB kan grubuna sahip kişiler çok fazlasıyla takdir edilir.

Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı! Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı!

0 KAN GRUBU

0 kan grubuna sahip kişilerin kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özellikleri içerisinde barındırdığı görülmektedir. Bunun yanı sıra bencil ve dengesiz olduğu görülmektedir. En sağlıklı kan grubu olarak kabul edilmektedir.

Editör: İrem Nur Kaya