İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Didem Akal Taşcıoğlu, virüsün aslında hiçbir zaman kaybolmadığını vurguladı ve alınması gereken önlemleri sıraladı.

"Virüs Zaten Hiç Gitmedi"
Dr. Taşcıoğlu, Covid-19'un dünya genelinde hâlâ varlığını sürdürdüğünü belirtti. "Virüs zaten hiç gitmedi ki geri dönsün" diyen Taşcıoğlu, artan vakaların, insanların bağışıklık düzeylerinin düştüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi.

Test Yapılmıyor, Vakalar Artıyor
Türkiye'de rutin olarak Covid-19 testi yapılmadığı için vaka sayılarını belirlemenin zor olduğunu ifade eden Taşcıoğlu, komşu ülkelerdeki artışların Türkiye'de de benzer bir durumun yaşanabileceğine işaret etti.

Kapanma Yeniden Gündeme Gelebilir mi?
Yeni bir salgınla birlikte kapanmaların olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Taşcıoğlu, bu tür tahminlerin zor olduğunu belirtti. Özellikle risk gruplarındaki kişilerin maske kullanımını sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

Aşılar ve Mutasyonlar
Covid-19'un mutasyon geçirmesiyle aşıların etkisinin azalabileceğini belirten Taşcıoğlu, sonbaharda piyasaya sürülecek yeni aşıların güncel varyantlara karşı daha etkili olacağını duyurdu.

Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı! Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı!

Korunma Yöntemleri
Taşcıoğlu, Covid-19'dan korunmak için bireysel hijyen ve toplumsal önlemlerin önemine dikkat çekti. Ellerin doğru yıkanması, maske kullanımı ve kapalı alanların havalandırılması gibi basit önlemlerin hayati olduğunu belirtti.

Editör: Sinan Saygı