POLİTİKA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan uyardı: İki ülke arasında savaş çıkma ihtimali var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-İran savaşı ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında İsrail ve İran arasındaki olası savaş ihtimaline dikkat çekerek, bu durumun "yüksek bir ihtimal" olduğunu ve hem Türkiye'nin hem de bölgenin buna hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü iddialarını ise Hamas'tan resmi bir doğrulama gelmedikçe kabul etmenin doğru olmadığını söyledi.

"Gazze Açık Hava Mezarına Döndü"

Fidan, İsrail’in Gazze’de uyguladığı politikalara da sert eleştirilerde bulundu ve Gazze'nin "açık hava mezarlığına" dönüştüğünü ifade etti. On binlerce insanın soykırıma uğradığını belirten Fidan, Netanyahu hükümetinin ateşkes taleplerine kayıtsız kalmasının daha fazla can kaybına yol açtığını vurguladı.

"İsrail ile İran Savaşı Yüksek Bir İhtimal"

İsrail ile İran arasında bir savaşın bölgede kaçınılmaz bir tehdit olduğunu belirten Fidan, "Bölgede savaşın yaygınlaşması arzuladığımız bir şey değil, ama hazırlıklı olmamız lazım" dedi. İran’ın meşru müdafaa hakkını kullanmasının doğal olduğunu da ekledi.

"Türkiye Ateş Çemberi İçinde"

Türkiye'nin 20 yıldır bölgesel krizler karşısında güçlü bir duruş sergilediğini belirten Fidan, ülkenin her türlü olası gelişmeye karşı hazırlıklı olması gerektiğini ve uluslararası sahada ciddi uyarılar yaptıklarını dile getirdi.