DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Haberler.com canlı yayınında yeni yasama dönemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Esen, özellikle okullardaki hijyen sorunu ve aşı tedarikinde yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, çocukların sağlığı ve eğitimine öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Okullarımız Pis, Temizlenemiyor"

 Esen, okullarda ciddi bir temizlik problemi yaşandığını belirterek, "Okullarımız pis ve temizlenemiyor. Temizlemek isteyen belediyelere engel olunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyeler arasında bir güç savaşı var, bu da çocukların eğitim aldığı ortamı olumsuz etkiliyor" dedi. Esen, velilerin ekonomik zorluklarla boğuştuğu bu dönemde, çocukların okullara aidiyet duygusunu kaybettiğini ve eğitim şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi artırıldı Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi artırıldı

"Aşı Tedarik Sorunu Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir"

 Soru önergesi verdikleri aşı tedarik sorununa da değinen Esen, Sayıştay raporlarına göre bir tedarikçinin bütçeleme yapamaması nedeniyle aşıların zamanında gelmediğini ve bunun çocuklar için ciddi bir sağlık tehdidi oluşturduğunu belirtti. Esen, hijyen sorunuyla birleşen aşı tedarik sıkıntısının okullarda daha büyük sağlık problemleri yaratabileceğine dikkat çekti.

Erken Seçim ve Anayasa Vatandaşın Gündeminde Değil

 Olgun Kızıltepe'nin erken seçim ihtimaline yönelik sorusunu da yanıtlayan Esen, "Vatandaşın gündemi ne erken seçim ne de Anayasa. Yapılan anketlerde Anayasa değişikliği taleplerinin ilk 20'ye bile girmediğini görüyoruz. Milletin güncel sorunlarına odaklanmamız gerekiyor" diyerek, siyasilerin vatandaşın gerçek ihtiyaçlarını çözmeye yönelik çalışmaları gerektiğini söyledi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı