Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a ulaştı.

Erdoğan'ı karşılayan Türk vatandaşları, sloganlarla sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, zirve kapsamındaki ilk temasını Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin yeniden harekete geçirilmesi gibi önemli konular ele alındı.

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliği kabul edildi CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliği kabul edildi

NATO Zirvesi'nde Türkiye Temsil Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile ABD'nin başkenti Washington'a gitti. Zirve, NATO'nun 75. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlendi. Erdoğan ve beraberindeki heyeti Andrews Askeri Hava Üssü'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve Washington Büyükelçisi Sedat Önal karşıladı.

ABD'de Erdoğan'a Sevgi Gösterisi

Erdoğan, konaklayacağı otele geçtiğinde burada da vatandaşların coşkulu sevgi gösterisiyle karşılandı. Ellerinde pankartlarla slogan atan kalabalığa Erdoğan çifti, el sallayarak karşılık verdi.

Zirve Anma Etkinliği ve Liderlerle Fotoğraf

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Andrew W. Mellon Auditorium'da düzenlenen NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katıldı ve etkinliğe katılan diğer liderlerle toplu fotoğraf çektirdi. Programın ardından konaklayacağı otele döndü ve burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Orban Görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Orban görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ile bölgesel ve küresel konular masaya yatırıldı. Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için barışçıl çabalarını sürdürdüğünü vurguladı. Ayrıca, Macaristan'ın dönem başkanlığında Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin canlandırılması ve ilişkilerin ilerletilmesi konusunda destek beklediğini ifade etti.

Heyetler de Görüşmede Yer Aldı

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da yer aldı.

Editör: Nehir Durdağı