CHP Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için herhangi bir anma etkinliği düzenlememe kararı aldı. Belediye, tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek bu kararı Belediye Meclisi'nde aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşırken, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle anılacak olan bu önemli gün, Etimesgut Belediyesi tarafından farklı bir yaklaşımla karşılandı.

Kayseri milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti'den istifa etti Kayseri milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti'den istifa etti

Belediye Meclisi'nin 3 Haziran 2024 tarihli 181 sayılı kararıyla ilgili olarak, konuyla ilgili yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda herhangi bir etkinlik düzenlenmeyeceği kararlaştırıldı.

Tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek böyle bir karar alan belediyenin karar metninde "Belediye Meclisinin 03/06/2024 tarih ve 181 sayılı kararı ile Komisyonlarımıza müşterek havale edilen işlemli dosya incelendi. Konu üzerinde yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup raporumuz Yüce Meclis'in görüşüne arz olunur" ifadelerine yer verildi. 

E T İ M E S G U T

Darbe girişimi sırasında Etimesgut'taki Zırhlı Birliklerden mühimmat yüklü araçların Ankara sokaklarına çıkarılması emrini veren darbeci generallerin komuta aldığı anlarda yaşananlar, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin simgesi haline gelmişti. Bu kritik dönemi hatırlatmak adına düzenlenecek etkinlikler, belediyenin aldığı kararla ilçe sınırlarında gerçekleşmeyecek.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 15 Temmuz'un anlam ve önemini vurgulayan açıklamalar yaparken, ilçedeki diğer etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti. Ancak, 15 Temmuz için herhangi bir etkinlik programının olmayacağına dair kararın yerel yönetimde nasıl yankı uyandıracağı merak konusu.

Editör: Nehir Durdağı