İstanbul Eyüpsultan'daki trafik kazasında ölüme sebebiyet verdikten sonra ABD'ye kaçan 17 yaşındaki T.C. ile annesi Eylem Tok yakalandıkları Boston'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklannıştı. Eylem Tok ve oğlu, bugün saat 18:00'de Boston şehrinde hakim karşısına çıkacak.

Duruşmada Türkiye'nin iade için sunduğu deliller ve talep görüşülecek.İngiliz Reuters Haber Ajansı'nın  geçtiği bilgilere göre tutuklandıklarında Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu.Eylem Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

Mahkeme belgelerinde Türk yetkililerin, Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi  yer aldı.

Savcılıktan İBB'ye Mehmet Şimşek soruşturması Savcılıktan İBB'ye Mehmet Şimşek soruşturması

Tok'un avukatı Brendan Kelley Kelley, Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savunurken, Türk kanunlarında ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını, bu yüzden de ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığı öne sürüldü.

Editör: Nehir Durdağı