İstanbul'un Eyüpsultan'da 1 Mart'ta ölümlü kazaya karışıp Mısır'a, daha sonra ise ABD'ye kaçan ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok ABD'de yakalanmıştı. Firari olarak gezen anne ve oğulun yakalandıkları anların görüntüleri polis kamerasına yansıdı. Boston polisi tarafından gözaltına alınan anne ve oğulun görüntülerinde ilk olarak Cihan Cihantimur'un yakalandığı görülüyor. Polis tarafından üst araması yapılan Cihantimur, daha sonra polis aracına bindiriliyor.Cihantimur'un ardından ise kameralara anne Eylem Tok'un görüntüleri yansıdı.

Savcılıktan İBB'ye Mehmet Şimşek soruşturması Savcılıktan İBB'ye Mehmet Şimşek soruşturması

Üzerinde siyah bir elbise olan Tok'un imaj değiştirmesi dikkatlerden kaçmazken, saçlarının küt ve sarı olduğu görülen Eylem Tok'un, oldukça rahat tavırlar sergilemesi de bir başka ayrıntı olarak yer aldı.

Cihan Cihantimur'un çarparak öldürdüğü Oğuz Murat Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, İkilinin evinin New York'ta olmasına rağmen Boston'da okul kaydı yaparken "Bilerek" yakalandığı, polislerin onları okuldan aldıkları belli olsun diye okul önünde uzun süre bekledikleri, Boston'da yargılama durumu farklı olduğundan bu durumunu planladıklarını belirtilmişti. 

Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada ikinci duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. Duruşmanın erteleme nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Eylem Tok'u yeni duruşmada iki farklı avukat savunacak.

Editör: Nehir Durdağı