Fenerahçe, Süper Lig'de sezonun ilk maçında Adana Demirspor'u Dzeko'nun 34. dakikada attığı golle yendi.

Teknik direktör Jose Mourinho, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Yok artık Kerem! Dün geceki performansını gören herkes aynı yorumu yapıyor Yok artık Kerem! Dün geceki performansını gören herkes aynı yorumu yapıyor

Mourinho, şunları söyledi:

"Hiçbir ilk lig maçımı kaybetmedim. Dolayısıyla 24 yıldır hiçbir şey değişmedi diyebilirim. Bu pozitif tarafı. 2 sezonda ise lige beraberlikle başladım ve onlarda Şampiyonlar Ligi'ni kazandım. Berabere kalsaydık daha iyi olabilirdi diyebilirim. İşin şakası bir yana maçı daha erken koparmaya çalıştık. Maçı kazanmak için yüksek enerjiyle başladık.

Tecrübelerime dayanarak oyuncularıma şunu söyledim. 'Rakip 1-0 devam ettirmeye çalışacak ve son bölümde şans anı arayacak' dedim. Takımın enerjisini yukarı çekmeye çalıştım. Saint-Maximin 90 dakika oynayacak durumda değil ve rakibe en çok problem yaratanlardandı. Önemli olan 3 puanı almaktı. Skor daha farklı olabilirdi. Meslektaşımı tebrik ederim, 15 yaşında bir kaleciyi oynatmak bu seviyede cesaret ister. Oyuncuyu da tebrik ederim.

Düşüncem çok basit. Rakip teknik direktör daha düşük potansiyelli bir takımın teknik direktörü ve sonuç için her şeyi deneyecekti. Onu suçlayamam. Defansif oynayabilirler, zaman geçirebilirler bunu eleştiremem çünkü insanlar sonuç almak için maaş alıyorlar. Daha küçük takımlar puan almak için bunları yapabilir. Hakemlerin ise oyunu savunması gerekiyor. Onların sorumluluğu bu. İlk 20 dakikada 1-2 sarı kart verirseniz sonuç farklı olur. Sadece Türkiye'de olan bir durum değil bu. Asla 15-20 dakikada kart gösterilmiyor. Hakemler bunları verirse oyun bambaşka bir hal alır. İnsanlar fikrimi kabul ederlerse 25 yıllık tecrübeme bakınca benim fikrim bu. Sarı kartlar verilirse farklı bir hal olur. Hakemin bana verdiği kart adil bir karardı. Doğru bir karardı. Bununla ilgili problemim yok. Bu ligin en güçlü takımlarından olduğumuzdan rakipler defansif oynayacak. Herkes puan almak istiyor. Bazı takımlar şampiyon olmak, bazı takımlar ligde kalmak için puan almak istiyor. Futbol böyle bir şey.

Sadece defans ya da ofans için değil her şey için süreye ihtiyacımız var. Bizler çalışmaya başlayalı 2 ay oldu ama tam kadro 2 hafta oldu. Dolayısıyla her şey için süreye ihtiyacımız var. Şu an takım iyi durumda olmaktan çok uzak. Daha iyi savunduk, seviye olarak Lugano ve Lille maçlarına göre daha iyi bir seviyemiz vardı. Çok koştuk, her yerde adam adama oynadık ve bu da arkada 2'ye 2, 3'e 3 bırakmamız demek oluyor. Böyle olunca çok enerji harcıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde maçlara önde basarak başlamamamızın sebebi bunu yapacak benzinimiz yok. Takım şu an yüksek seviyede oynayacak durumda değil. Bugün kazanmak için gerekli oyunu oynadık. Almış olduğumuz sonuçlar gösterdiğimiz performanslardan kötü diyebilirim, daha iyisini hak ediyorduk." 

Editör: Gürel Yurttaş