Aksaray'da kafede adama kurşun yağdıran kadın için karar verildi! Aksaray'da kafede adama kurşun yağdıran kadın için karar verildi!

Hande Çinkitaş'ın 12 yaşında hunharca öldürülmesinin ardından yargılanan baba Nezih Çinkitaş için çarpıcı bir karar verildi. Daha önce beraat eden baba bu kez müebbet hapse çarptırıldı ancak tutuklanmadı. Üvey anne Şehnaz Çinkitaş ise beraat etti.

Kan Donduran Olay

İstanbul Kadıköy'de 4 Ocak 2001 tarihinde, 12 yaşındaki Hande Çinkitaş evinde başına çekiçle vurulup boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Anne Handan Yılmazer, hukuk mücadelesi başlatarak kızının ölümünün peşini bırakmadı.

Yıllar Sonra Gelen Delil

Tam 19 yıl sonra Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bir rapor, olayın seyrini değiştirdi. Bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş'ın DNA'sının yoğun olarak tespit edilmesi üzerine baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan iddianame düzenlendi.

Beraat Kararına İtiraz

İlk yargılamada beraat eden baba Nezih Çinkitaş için anne Handan Yılmazer ve avukatı Hasan Kocabey, İstinaf mahkemesine başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, baba Nezih Çinkitaş'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ancak duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası müebbete çevrildi ve tutuklama kararı yerine adli kontrol uygulandı.

Anne Yılmazer'den İsyan

Handan Yılmazer, kararın ardından "Böyle adalet mi olur? Katiller dışarıda geziyor" diyerek isyan etti. Yılmazer, kızının kanının yerde kalmaması için mücadele edeceğini vurguladı.

Avukat Kocabey: "Mahkeme Hatalı Karar Verdi"

Avukat Hasan Kocabey, "12 yaşındaki bir kızın canavarca hisle öldürüldüğü bir davada iyi hal indirimi verilmemeliydi. Bu karar hatalıdır" diyerek mahkemenin kararını eleştirdi.

Editör: Nehir Durdağı