İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik yoğun bombardıman ve kara harekatı devam ederken, Hizbullah dün akşam saatlerinde sürpriz bir saldırı gerçekleştirdi. Hizbullah, Hayfa yakınlarındaki Binyamina’da bulunan Golani Tugayı'na ait bir eğitim kampını kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile vurduğunu duyurdu.

İsrail Ordusu: Yaralılar Hastanelerde

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah’ın askeri üsse yönelik İHA saldırısında yaralanan askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi. Açıklamada, saldırıda 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği ve 58 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

İsrail Medyası: İHA'lar Takip Edildi

İsrail'in önemli gazetelerinden Yediot Ahranot, ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Hizbullah’ın saldırıda iki İHA kullandığını ve bu araçların deniz üzerinden gönderildiğini aktardı. İHA’ların radardan kayboluncaya kadar takip edildiği de haberde yer aldı.

Hizbullah: Direnişe Destek, Lübnan'ı Savunma

Hizbullah tarafından yapılan resmi açıklamada, saldırının Filistin halkının Gazze'deki direnişiyle dayanışmak ve Lübnan halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, Beyrut’un Basta ve Nuveyri mahallelerine yönelik saldırılara karşı bir misilleme olduğu vurgulandı. Hizbullah, ülkesini ve halkını savunma görevinden geri durmayacağını ve "düşmanı caydırma" konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Çatışmaların Seyri Nasıl Olacak?

İsrail-Lübnan sınırında yaşanan bu saldırı ve karşı saldırı, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltmiş durumda. Hem İsrail hem de Hizbullah, saldırılarının süreceğine dair mesajlar veriyor. Gözler şimdi, bu gerginliğin nasıl bir tırmanış göstereceğinde.

İsrail bu kez Gazze'de oyun oynayan çocukları hedef aldı İsrail bu kez Gazze'de oyun oynayan çocukları hedef aldı
Editör: İrem Nur Kaya