Balıkçıların hamsi endişesi: Bu sene fazla olmayacak! Balıkçıların hamsi endişesi: Bu sene fazla olmayacak!

 Sydney’nin yaklaşık 90 kilometre güneybatısındaki ormanlık alanda iki küçük uçak havada çarpıştı, kazada üç kişi yaşamını yitirdi. İki kişilik Cessna 182 tipi uçak ile bir kişinin bulunduğu ultralight tipi hafif hava aracı, havada çarpışarak yere düştü. Çarpışma sırasında uçaklardan biri alev aldı, olay yerine ulaşan acil müdahale ekipleri, her iki enkazda da hayatta kalan olmadığını doğruladı.

Kurtarma Ekipleri Müdahalede Yetersiz Kaldı

 New South Wales (NSW) Polis Müdür Vekili Timothy Calman, olayla ilgili yaptığı açıklamada, her iki kazanın da "hayatta kalınamayacak nitelikte" olduğunu belirtti. Çarpışmaya tanık olan görgü tanıkları, enkazın gökyüzünden düştüğünü görüp yardıma koştu ancak maalesef müdahale edebilecek bir durum bulunmadı. Acil müdahale ekibinde yer alan NSW Ambulans Müfettişi Joseph Ibrahim de durumu “maalesef yapabilecekleri hiçbir şey yoktu” diyerek özetledi.

Kazanın Nedeni Araştırılıyor

 Kazanın kesin nedeni henüz bilinmiyor. Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu (ATSB), olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri ise henüz açıklanmadı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı