DÜNYA

İsrail’den Lübnan'a siber saldırı: Yüzlerce yaralı!

İsrail'in Lübnan'a siber saldırısıyla yüzlerce kişi yaralandı.

Lübnan'da İsrail tarafından gerçekleştirilen siber saldırı sonucu, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail, ülkedeki "pager" isimli çağrı cihazlarına sızarak cihazları patlattı ve çok sayıda Lübnanlı'nın yaralanmasına neden oldu. Saldırı, Beyrut'un güney banliyöleri ve Lübnan'ın birçok bölgesinde "benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı" olarak nitelendirildi.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, çağrı cihazlarının sahiplerinin üzerindeyken veya ellerine aldıkları sırada patladığı anlar dikkat çekiyor. Yaralıların çoğunun Hizbullah mensubu olduğu belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, "Ülkenin farklı bölgelerinde çağrı cihazlarının patlaması sonucu yüzlerce kişi yaralandı," açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralıya müdahale etmek için tüm sağlık çalışanlarının görev başına geçmesini talep etti ve vatandaşlara kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, yolların açık tutulması ve ambulanslara öncelik verilmesi için uyarıda bulunuldu.

Başkent Beyrut'ta onlarca ambulans hareket ederken, Lübnan askerleri de kentteki kaos ve trafik yoğunluğunu kontrol altına almak için caddelerde konuşlandırıldı. Sağlık Bakanlığı, personel ve vatandaşlardan çağrı cihazlarını kullanmamalarını istedi.