DÜNYA

İsrail'in saldırıları devam ediyor: Hizbullah komutanı Kubeysi öldürüldü!

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine saldırı gerçekleştirdi.Hava saldırılarında Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğü bildirildi.

Lübnan Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, hava saldırılarında Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğü bildirildi. İsrail ordusu da yaptığı yazılı açıklamayla Beyrut'a hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.Açıklamada saldırıya ilişkin detayların daha sonra bildirileceği belirtildi.

Lübnan'a yönelik saldırıların ikinci gününde güney bölgeleri ve başkent Beyrut bir kez daha İsrail'in hedefi oldu. İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin öldüğü açıklandı. Kubeysi örgütün roket birimininin lideri olduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut'ta toplam can kaybının 6 olduğunu açıkladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın "rahat bırakılmaması gerektiğini" ve saldırıların hızlandırılacağını belirtti. Halevi, “Durum tüm alanlarda sürekli ve yoğun bir eylem gerektiriyor” ifadelerini kullandı. Ordudan ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada, başkent Beyrut'a yeni bir saldırı düzenlendiği duyuruldu.  Reuters'ın iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre İsrail, Beyrut'ta bir Hizbullah komutanını hedef aldı. Güvenlik kaynakları, Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'nin saldırıda öldüğünü bildirdi.  Kubeysi'nin örgütün roket biriminin lideri olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, bu sabah Lübnan'ın güneyine yeniden hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı  ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını bildirdi.

 İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine bir hava saldırısı düzenledi. Saldırı Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Gubeyri Mahallesi'nde gerçekleşti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bir binanın 4 ve 5. katları hedef alındı. İsrail'in pazartesi gününden itibaren Lübnan'a düzenlediği saldırılarda, 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısının 558'e yükseldiğini belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyini hedef aldığı hava saldırısında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını duyurdu.