İstanbul'da artan un fiyatları nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapılması gündemde. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncıların un fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek, 240 gram ekmeğin fiyatının 15 liraya çıkarılması talebinde bulunduklarını açıkladı.

İslam Memiş açıkladı: Altını tahtından etti! '1 Eylül'de 10 bin TL'siyle alan 1108 TL kazandı' İslam Memiş açıkladı: Altını tahtından etti! '1 Eylül'de 10 bin TL'siyle alan 1108 TL kazandı'

Maliyetler Fırıncıları Zorluyor

Çetin, un fiyatlarının son dönemde büyük ölçüde arttığını, 50 kilogramlık un çuvalının 620-650 TL’den 750-800 TL’ye çıktığını söyledi. Bu maliyet artışı, fırıncıların ekmek fiyatlarını yükseltme talebinde bulunmasına yol açtı. Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar gibi ilçelerde bazı fırınlar, ekmeği resmi olarak 10 lira yerine 12,5 liraya satmaya başladı.

Yılbaşına Kadar 15 Lira Olabilir

Erdoğan Çetin, ekmeğin kilogram fiyatının şu anda 50 lira olduğunu, ancak bazı fırıncıların ekmeği 250 gram yapıp 12,5 liradan sattığını belirtti. Çetin, bu artış trendinin kontrol altına alınmazsa yılbaşına kadar ekmek fiyatlarının 15 liraya çıkabileceğini söyledi. Artan maliyetler, fiyatların daha da yükselmesine neden olabilir.

Editör: İrem Nur Kaya