Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner, “Mekan ve İnsan” temalı eserlerini Gaziantep’teki SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılışında konuşan Dr. Güner, sanatın birleştirici gücüne dikkat çekerek, genç kuşakların sanata teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sanatın toplumu birleştiren ve dönüştüren yönüne değinen Atiye Güner, mekan kavramının genellikle sınırlandırılmış bir boşluk olarak tanımlandığını belirtti. “Mekan, ‘kev’n’ yani olmak kökünden türeyen bir kelime olup varoluşu simgeler. İnsan, varoluşundan itibaren mekanla sürekli etkileşim içindedir. Bir yandan boşluğu biçimlendiren bir özne, bir yandan da boşluk tarafından dönüştürülen bir nesnedir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, modern sanatta mekanın sanat yapıtının varlığını temsil eden dinamik bir öğe olduğunu vurguladı.

Ziya Gökalp’in 100. Vefat Yılında Anma Sempozyumu Düzenlendi Ziya Gökalp’in 100. Vefat Yılında Anma Sempozyumu Düzenlendi

Sergide çağdaş tekniklerle oluşturulmuş eserlerinin yanı sıra yerel değerlere de dikkat çeken Güner, günümüzde kültür ve sanatın sürdürülebilirliğinin önem kazandığını belirtti. “Toplumları bir arada tutan en büyük bağlayıcı değer kültürdür. Günümüz dünyasında sürdürülebilir kültüre çok önem veriliyor ve bu konuda daha fazla çalışmalar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Sanatın bir imge alışverişi olduğunu ve izleyicinin eserlerde kendi dünyasından bir şeyler bulabileceğini söyleyen Güner, “Sanat, yumuşatıcı, birleştirici ve toplumları kaynaştıran bir araçtır” dedi. SANKO Holding’in hem bölge hem de ülke ekonomisine sunduğu katkıların yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da öncülük ettiğini ifade eden Dr. Güner, SANKO Sanat Galerisi’nde eserlerini sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı SANKO Yönetimi’ne teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Akcan Barlas tarafından SANKO Holding adına “Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı” isimli eser Atiye Güner’e takdim edildi. Serginin açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Üniversitesi’nden akademisyenler, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Atiye Güner’in 18 eserinin yer aldığı “Mekan ve İnsan” temalı sergi, 15 Kasım 2024 tarihine kadar SANKO Sanat Galerisi’nde her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

2004 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Atiye Güner, Mersin Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ise Sanat Tasarım alanında doktora eğitimini tamamladı. Sanat kariyerine katıldığı birçok uluslararası ve ulusal sergi ile devam eden Güner, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Güner, farklı galerilerde ve platformlarda sergilediği çalışmaları ile sanat dünyasında yer edinmeye devam ediyor.

Kaynak: iha