Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın savcılıkta verdiği son ifadeye ulaşıldı. İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisi hakkında söylediklerinin yalan olduğunu öne süren Salim Güran, “Arama kayıtlarını neden sildin?” sorusuna, “Ben hayat kadınlarıyla görüştüğüm için sildim.” yanıtını verdi.

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

SALİM GÜRAN YENİDEN İFADE VERDİ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada ilk tutuklanan isim olan amca Salim Güran, yeniden savcılığa getirildi. İfadesinin alınmasının ardından tekrar cezaevine gönderilen Salim Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisiyle ilgili iddialarını yalanladı. Güran, “Nevzat’ın aleyhimde söyledikleri yalandır. Olay günü Nevzat ile görüşmedik.” dedi.

TUTUKLU SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Fuat Güran, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy tutuklandı. Son olarak Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın da tutuklanmasıyla, olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili soruşturma derinleşirken, cinayetin aydınlatılması için yeni delillerin araştırıldığı bildirildi. Soruşturmanın seyrine göre şüpheli sayısının artabileceği belirtiliyor.

Editör: İrem Nur Kaya