Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın (46) yeniden ifadesi alındı. Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisi hakkında söylediği iddiaları yalanlayarak, “Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır” dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında, 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran’ın ifadesi Diyarbakır Adliyesi’nde üç savcı tarafından yeniden alındı.

Güran, savcılıktaki ifadesinde daha önce jandarma ve savcılıkta verdiği ifadeleri tekrarladı ve suçlamaları reddetti. Aracında farklı çocukların bulunduğunu belirten Güran, yalnızca Narin’in DNA’sının aracında tespit edildiğine ilişkin herhangi bir diyeceği olmadığını ifade etti. Güran, olay günü tutuklu Mehmet Selim Atasoy’un tarla ile ilgili beyanlarını reddederek, olay günü kızlarını eve götürdüğünü ve saat 20.00 sıralarında kızının kendisini arayarak Narin’in kaybolduğunu söylediğini dile getirdi. Güran, “Köyün içine gittiğimde herkes kapıdaydı, jandarmayı arayarak durumu bildirdim ve sabaha kadar aramalara katıldım” dedi.

Sıla bebeğin gerçek babasının nerede olduğu ortaya çıktı! Sıla bebeğin gerçek babasının nerede olduğu ortaya çıktı!

“BAHTİYAR’IN İDDİALARI YALANDIR”

Güran, ifadesinde Nevzat Bahtiyar ile olay günü görüşmediğini iddia ederek, Bahtiyar’ın “Narin’i öldürdü ve cesedini arabasına yükleyip bana teslim etti” şeklindeki beyanlarını kabul etmediğini söyledi. Savcılık tarafından Güran’a, olay günü Bahtiyar ile saat 15.08’de yapılan görüşmenin içeriği sorulduğunda ise görüşmenin içme suyuyla ilgili olduğunu savundu.

Savcılığın, Güran’ın cep telefonunda yapılan Dijital Materyal İnceleme Raporu’nda, 23 Ağustos’tan önceki tüm normal arama ve WhatsApp kayıtlarının silindiğini tespit etmesi üzerine, Güran “Telefonumda bulunan dijital verileri sürekli olarak siliyorum, Narin’in ölümüne dair bir delil yok etme amacı taşımıyorum” şeklinde yanıt verdi.

HTS KAYITLARINDAKİ ÇELİŞKİLER

HTS analizlerine göre, Güran’ın olay günü saat 15.21 ile 15.46 arasında Nevzat Bahtiyar ile birlikte olduğunun tespit edildiği ve bunun Güran’ın ifadesiyle çeliştiği belirtildi. Güran bu çelişkiye, “Kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim, baz analizleri yanlıştır” şeklinde yanıt verdi. Savcılık, ayrıca Mehmet Selim Atasoy’un araması üzerine okulun önünden geçtiği ve beyaz renkli bir arabayı kontrol etmeye gittiği yönündeki ifadesini hatırlattı. HTS incelemelerinde, Güran’ın okulun önünden geçtiği saatin 18.59 olduğu tespit edilirken, Mehmet Selim Atasoy’un Güran’ı 18.27’de aradığı belirtildi. Bu çelişkili duruma ilişkin Güran, ek bir açıklamada bulunmadı.

Editör: İrem Nur Kaya