Diyarbakır'da kayıp Narin Güran olayıyla ilgili bir kişinin gizli tanık olarak koruma altına alındığı, polis ve jandarmaya verdiği bilgilerle soruşturmanın seyrinin değişeceği iddia edildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü 8 yaşındaki Narin Güran kayboldu. Polis ve jandarmanın öncülüğünde yürütülen arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı.Ekipler aramaya devam ederken, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Özlem Gürses, soruşturmada bir gizli tanık olduğunu, bu kişinin koruma altına alındığını öne sürdü. Gürses, "Bir gizli tanığı koruma programına almışlar, bir itirafçıyı. O itirafçı şu anda bir yönlendirme yapıyormuş. Bu kapsamda jandarma ve polis aramaları yeniden başlatmış." dedi.


Bir ekip Narin'in kaybolduğu gün olan 21 Ağustos günü saat 15.15 öncesini, bir diğer ekip ise sonrasını araştırıyor. Bölgede yapılan ihbarlar anında değerlendiriliyor.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazıyla arama çalışmaları yapıldı. Çalışmalarda kapsamında mahalleye giriş çıkış yapan araçlarda da arama çalışması yapılıp kayıt alınıyor.

Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar! Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar!

Narin'in kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Ancak ağabey serbest bırakıldı. 18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Narin'e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı. Kayıp Narin'i arama çalışmalarının 11'inci gününde yeni gözaltı haberi geldi. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını gösterdi. Tutuklanan Salim Güran'nin avukatı karara tepki gösterdi.

Salim Güran'ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullanmıştı; "Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin'in anne-babasının araçtaki amcanın DNA'sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi" 

Editör: Nehir Durdağı