CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin merak edilen soruya net bir yanıt verdi. Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) iktidara taşımak için çalıştığını belirterek, "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım" dedi. Özel, "Ben teknik direktörüm, doğru zamanda doğru kararı alarak partimizi zafere ulaştırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik! Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş karşı karşıya geldi Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik! Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş karşı karşıya geldi

"CHP'yi İktidara Taşımak İstiyorum"

Özgür Özel, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP'yi yeniden iktidara taşımayı hedeflediğini belirtti. Kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna ise, "Çok net. Değilim. Amacım, Atatürk’ün partisini iktidara taşıyıp genel başkan olarak tarihe geçmek" diyerek yanıt verdi.

Özel ayrıca, parti içi demokrasiyi ön plana çıkaran bir lider olarak, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde tüm üyelerin görüşüne başvurulması gerektiğini savundu. "Benim gönlümden geçen, tüm üyelerimizin oyuyla adayımızı belirlemektir. Bu, partimiz için daha sağlıklı bir yol olacaktır" dedi.

"Aday Tartışmalarını Kenara Bırakmalıyız"

Özel, geçmişteki 6'lı masa deneyiminden alınan derslere de değinerek, aday tartışmalarının partiyi yıprattığını ve bu tür tartışmaların yerine ülkeyi nasıl yöneteceklerine odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Kendi liderlik anlayışının ekip çalışmasına dayalı olduğunu belirten Özel, "Liderden çok ekibe inanırım. Doğru kadrolarla ülkeyi yönetmek, başarıya giden yoldur" dedi.

Editör: İrem Nur Kaya