Çin'in en büyük şehri Şanghay, 1949'daki Gloria Tayfunu'ndan bu yana kıyılarına ulaşan en şiddetli tayfun olan Bebinca Tayfunu'nun etkisini tüm gün boyunca yoğun şekilde hissetti. Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamalara göre, tayfunun sabah saatlerinde Çin kıyılarına ulaşmasıyla birlikte Şanghay'da caddeler sular altında kaldı, uçak, tren ve feribot seferleri iptal edildi, birçok hanede elektrik kesintileri meydana geldi.

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasıyla ilgili kan donduran iddia Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasıyla ilgili kan donduran iddia

Son 75 yılın en güçlü tayfunu olarak kaydedilen Bebinca nedeniyle, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmazken, Çongming Adası'nda bir ağacın devrilmesi sonucu yaşlı bir adamın yaralandığı bildirildi. Saatteki hızı 151 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgarlar, 380'den fazla hanede elektrik kesintisine ve 324 hektarlık tarım alanının zarar görmesine neden oldu.

414 Bin Kişi Güvenli Bölgelere Tahliye Edildi

Tayfunun yaklaşmasıyla birlikte, şehrin kıyı bölgelerinde yaşayan 414 bin kişi güvenli alanlara tahliye edildi. Şanghay’ın iki büyük havalimanında 1400'den fazla uçuş iptal edilirken, 600'den fazla tren ve 34 feribot seferi de durduruldu.

Bebinca Tayfunu, öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak Şanghay'ın çevresindeki Ciangsu, Cıciang ve Anhui eyaletlerine doğru ilerledi. Tayfunun, Çin'de devam eden Güz Ortası Festivali tatili boyunca yoğun yağış getirmesi bekleniyor.

Editör: Nehir Durdağı