Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan 12 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu Sanıkların Durumu

Mahkeme, sanıkların üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, sanıkların kaçma veya saklanma şüphesi gibi somut olguların bulunması ve yeni tahliye gerektirir delillerin elde edilememesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Bu karar, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Mustafa Uzunlar, Çağlar Zorlu, Serdar Öktem, Emre Yüksel ve Mustafa Ensar Aykal için geçerli olacak.

Geçmiş Duruşmalar ve Kararlar

Temmuz ayında yapılan duruşmada, sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay tahliye edilmişti. Ancak, 13 Eylül'de yapılan inceleme sonucunda diğer tutuklu sanıkların durumunda bir değişiklik olmadı.

Davanın Geleceği

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yargılama süreci Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam edecek. Bir sonraki duruşma 30 Eylül'de yapılacak ve davanın seyrini etkileyecek yeni delillerin ortaya çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.

Soruşturma dosyasına giren tutanak! Amca Salim Güran'ın jandarmayı gizlice dinlediği ortaya çıktı Soruşturma dosyasına giren tutanak! Amca Salim Güran'ın jandarmayı gizlice dinlediği ortaya çıktı

Editör: İrem Nur Kaya