Tuğgenerallik beklerken geçtiğimiz ağustos ayında emekli edilen Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Daire Başkanlığı görevine atandı. Cebeci’nin görevi devralmasıyla, Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Selçuk Tütüncü ise görevine devam edecek.

Sosyal medyada uygunsuz içerik üreten şahıs tutuklandı! Sosyal medyada uygunsuz içerik üreten şahıs tutuklandı!

Ergün Cebeci Kimdir?

1993 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Ergün Cebeci, Türkiye'de ve yurt dışında birçok başarılı operasyona imza atan bir subay olarak tanınıyor. Askeri kariyerine Tuzla Piyade Okulu'nda başlayan Cebeci, daha sonra Foça Jandarma Okulları Komutanlığı ve Mardin, Tunceli, Muğla gibi birçok önemli görev bölgesinde Jandarma Komando Bölük Komutanı ve Asayiş Şube Müdürü olarak görev aldı. 2019-2022 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri olarak da önemli bir görev üstlendi. En son 2023'te İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Tuğgenerallik Beklerken Emekliye Ayrılması Gündem Oldu

Cebeci, özellikle 2022'de Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Kiev'de 17 bin Türk vatandaşının tahliye edilmesine katkıda bulunmuştu. Ayrıca FETÖ tarafından "Atatürkçü küfürbaz Yarbay" olarak fişlenmiş bir subay olması, kendisine yönelik dikkat çekici bir algı yaratmıştı. Ancak bu başarılarına rağmen, Ağustos 2024’te beklenen tuğgenerallik rütbesine terfi edilmeden emekli edilmesi tartışmalara yol açtı.

Suudi Prens'in Bahşişini İade Etti

Cebeci’nin adını geniş bir kesime duyuran olaylardan biri, 2007 yılında Bodrum’da İlçe Jandarma Komutanı iken Suudi Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud'un verdiği bahşişi reddetmesiyle yaşandı. Prens, güvenlik görevlilerine ve otel çalışanlarına beşer bin dolar içeren zarflar dağıtırken, Cebeci zarfı, açmadan geri iade etti. Cebeci, bu jesti "Türk askerinin hiçbir şekilde böyle bir tarz içinde olmayacağını" belirterek Prens’e çiçek ve nezaket mesajlarıyla birlikte geri vermişti. Bu duruş, kamuoyunda büyük takdir topladı.

Editör: İrem Nur Kaya