İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi için Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen taziye ziyaretine katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız” dedi. Kurtulmuş’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti.

Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor' Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor'

“Ayşenur Bizim İçin Ölümsüzdür”

Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine başsağlığı dileyen Numan Kurtulmuş, “Türk Milleti olarak bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Devlet olarak da sonuna kadar bu işin peşindeyiz. Ayşenur Ezgi, bizim için diğer tüm şehitler gibi ölümsüzdür. Cenab-ı Allah, ‘Allah yolunda öldürülenleri ölüler demeyin, onlar diridirler ve rabbimiz katında rızıklandırılırlar’ buyuruyor. Ayşenur kızımızın ruhaniyetinin aramızda olduğunu ve onun maneviyatının bizlere güç verdiğini hatırlatmak isterim. Makamı cennet olsun, bütün milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası Mahkemelerde Hesap Verecekler”

Kurtulmuş, konuşmasında 24 yıl önce Filistinlilerin haklarını savunurken İsrail’in buldozerleri altında can veren Rachel Corrie’yi de hatırlatarak, “Rachel Corrie’yi de minnetle yad ediyoruz. Filistin davasına sahip çıkan tüm insanlara saygılarımızı sunuyoruz. Acımız büyük, ama Ayşenur kızımızın kanının hesabını soracağız. Bu yaptıklarının hesabını uluslararası mahkemelerde verecekler” dedi.

Editör: İrem Nur Kaya