"Yenidoğan Çetesi" hakkında kan donduran rapor!  197 suç tespit edildi "Yenidoğan Çetesi" hakkında kan donduran rapor! 197 suç tespit edildi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, "Yenidoğan Çetesi" skandalı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Özdağ, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'na tarafsız bir kişinin atanması çağrısında bulundu.

"Soruşturmayı Ben Başlattım" Mesajı

Özdağ, sosyal medyada Memişoğlu’nun istifasını talep eden bir mesaj paylaştıktan sonra, Sağlık Bakanı’nın kendisine bir mesaj attığını ve bu mesajda Memişoğlu’nun, "Soruşturmayı ben başlattım. Neden benim istifa etmemi istiyorsunuz?" dediğini açıkladı. Özdağ ise bu mesaja yanıt olarak, "Sayın Bakan, acaba Enerji Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?" diyerek istifa çağrısında ısrarcı oldu.

"Eğer Japon Olsaydı Harakiri Yapardı"

Açıklamalarında Memişoğlu’nu eleştiren Özdağ, "Eğer Japon Sağlık Bakanı olsaydı, harakiri yapardı" diyerek, sorumluluk duygusunun önemine dikkat çekti. Özdağ ayrıca, skandalın soruşturması tamamlanana kadar Sağlık Bakanlığı’na tarafsız ve hiçbir partiye ya da tarikata bağlı olmayan bir kişinin atanması gerektiğini savundu.

Editör: İrem Nur Kaya