Türkiye'deki sıkı para politikalarına rağmen ekonomide yaşanan sorunlar devam ederken, bankacılık sektöründe önemli bir düzenleme hayata geçiyor. ATM işlemlerinde yapılan peş peşe değişikliklere bir yenisi daha ekleniyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, yarından itibaren yaygın kullanılan şifrelerin banka ve kredi kartlarında kullanılması yasaklanacak.

Hangi Şifreler Yasaklanıyor?

BDDK, güvenlik açıklarını kapatmak ve son dönemde artış gösteren banka kartı hırsızlıklarına karşı önlem almak amacıyla, 1453, 1923, 1234, doğum tarihleri ve plaka kodları gibi yaygın olarak kullanılan şifrelerin yasaklanacağını duyurdu. Bu şifreleri kullanan banka müşterileri, ATM’lerde ilk işlem sırasında uyarı alacak ve yeni bir şifre belirlemeleri istenecek.

Şifre Değişikliği Nasıl Yapılacak?

Kullanıcılar, ATM aracılığıyla şifre değiştirme ekranına yönlendirilecek, ancak bu değişikliği yalnızca ATM üzerinden yapmak zorunda değiller. İnternet veya mobil bankacılık aracılığıyla da şifrelerini anlık olarak değiştirebilecekler. Bu düzenlemenin yarından itibaren geçerli olacağı belirtildi.

İslam Memiş'ten gram altın için uyarı! Altın alacaklara rakam verdi İslam Memiş'ten gram altın için uyarı! Altın alacaklara rakam verdi

Editör: İrem Nur Kaya