Ünlü yönetmen ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz, 78 yaşında hayata veda etti. Yanılmaz, bir süredir Karesi Belediyesi'ne ait huzurevinde kalıyordu. Acı haberi, yakın arkadaşı sihirbaz Ferdinand Haralanbidu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Haralanbidu, duyurusunda şunları söyledi:

"Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hoca Balıkesir huzur ve bakım evinde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililer beni arayarak verdi. Üzüntüm sonsuz… İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam… Allah sevenlerine, dostlarına sabır versin… Hocam seni unutmayacağım…"

Yıldırım Yanılmaz Kimdir?

Yıldırım Yanılmaz, 18 Ocak 1946'da Zonguldak'ta doğdu. Konservatuvar eğitimi alarak İsmail Dümbüllü'den geleneksel tiyatro eğitimi gördü. 1969'da Halit Refiğ'in "Bir Türk’e Gönül Verdim" filminde yönetmen yardımcısı olarak sinemaya adım attı. 1986'da "Düğüm" filmiyle yönetmenlik kariyerine başladı.

İzmir Urla'da çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor İzmir Urla'da çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

Yanılmaz, "Otobüs Yolcuları / İhsaniye – Karasu", "Hesap Günü" (2006), "Deniz Gülü", "Ölüm Oyunu" ve "Aptallık Rekoru" gibi filmlerin yanı sıra, Orhan Veli’nin İlham Perisi Bella belgeselini de yönetti. Ayrıca, "Şengün Konağı", "Çiçek Taksi" ve "Güneş Doğacak" gibi projelerde de rol aldı.

Editör: Nehir Durdağı