Bir sağlık skandalı daha: Şimdi de 'Diyaliz Çetesi' çıktı! Bir sağlık skandalı daha: Şimdi de 'Diyaliz Çetesi' çıktı!

Fransa'da sağlık riski nedeniyle bazı yumurta kutuları geri çağrıldı. Cuma günü yapılan açıklamada, bu yumurtalarda salmonella bakterisi olabileceği uyarısı yapıldı.

Rappel Corso sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, geri çağrılan yumurtalar arasında Tout frais tout français, Douce France, Ovalis ve Poitou oeufs markaları bulunuyor. Etkilenen ürünlerin son kullanma tarihleri 24 ile 31 Ekim 2024 arasında ve bu yumurtalar 29 Eylül ile 10 Ekim tarihleri arasında satışa sunuldu. Tüketicilere, satın aldıkları ürünlerin kodlarını kontrol etmeleri ve bu yumurtaları tüketmemeleri konusunda uyarılar yapıldı.

Salmonella Nedir?
Salmonella, gıda zehirlenmelerinin yaygın nedenlerinden biridir ve iki binden fazla türü bulunmaktadır. Bu bakteri, hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı yoluyla yayılır. Genellikle kontamine su veya gıda ile insanlara bulaşır. Salmonella enfeksiyonu, ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir ve gastroenterit ile tifüs gibi hastalıklara yol açabilir. Belirtiler, vücuda alındıktan 12 ila 36 saat içinde ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün sürebilir.

Editör: Emine Koç