Merhaba
 
 
Efendim bendeniz Ortadoğu'da 1998 yılında yazmaya başladım. Gazetenin kurucu sahibi merhum Zeki Saraçoğlu ile beni gazetenin yayın yönetmeni merhum İrfan Ülkü tanıştırmıştı. İkisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Ortadoğu gazetesinde muhabirlik, editörlük, yazarlık ve genel yayın danışmanlığı yaptım. Gazetede Azerbaycan'ın kurucu ilk cumhurbaşkanı merhum EbulFez Elçibey ve merhum Şeyhül Muharrir Ahmet Kabaklı ile son söyleşiyi ben gerçekleştirdim. Müstakil 'Türk Dünyası' sayfası çıkartmıştım. Fevzi Koçak ve Tarık Tavatoğlu beylerle birlikte çalıştım. Şimdi Ahmet Çelik Bey'in ekibi gazeteyi yeniden günün teknik ve medya şartlarını göre tasarlayarak çıkartıyorlar. Merhum Zeki Bey'den bayrağı devralan eşi Belkıs Hanımefendi gazeteyi daha ileri aşamalara götürdüğüne kaniyim. Hasılı eski gazetem Ortadoğu okuyucularına yeniden merhaba diyorum.
 
 
2023 EĞİTİM VİZYONU
 
Eğitim bir millet ve memleket meselesidir. Emek isteyen, sabır isteyen, zaman ve masraf isteyen bir iştir. Bugün ekipte yarın biçilecek bir ekin işi değildir eğitim. O nedenle belli bir plan, program, müfredat ve kitapla birlikte yürüyen bir süreçtir eğitim. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk geçen ayın sonunda kamuoyuna ilan ettiği '2023 Eğitim Vizyonu' beyannamesinde önemli yenilikler içeriyor. Sayın Bakan Selçuk eğitim işinin bir zihniyet meselesi olduğunun altını çiziyor. Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirileceğini, okul yöneticisi müdürlerin statülerin yeniden belirleneceğini, eğitim fakülteleriyle daha sıkı işbirliğine gidileceğini, YÖK ile çeşitli konularda birlikte çalışacaklarını, fen edebiyat fakültesi mezunları için geçerli olan pedagojik formasyonun kaldırılarak yüksek lisans seviyesinde bir programın işletileceğini, okullarda atölye eğitimi verileceği, teneffüslerin artırılacağını da içine alan bir dizi yenilikler göze çarpıyor. 
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Millî Eğittim Bakanlığı'nda da bir takım değişim, gelişim ve dönüşümün arefesindeyiz. Eğitimde gerçekleştirilmek istenen dönüşüm Sayın Bakan Selçuk'un da zikrettiği gibi, adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramda evrensel-uygulamada yerli, esnek, beceri ve görgü odaklı, hesap verebilir, sürdürülebilir bir ilkesel duruş̧ sergilemek olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın eğitimden beklediği ise, 'Eğitim-öğretim sisteminin hedefi, aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi bireyler yetiştirmek olmalıdır'.
 
 
Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür!
 
 
Öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okuldan müteşekkil dört unsur adeta felsefedeki 'enasırı erbaa (dört unsur: toprak, hava, su, ateş' mesabesindedir. Eğitimin hiç şüphesiz en önemli paydaşı ve olmazsa olmazı öğretmen ve öğrencilerdir. Öğretmen eğitimine özel önem verilmeli ve öğretmen istihdam ederken yazılı sınav yanında sözlü sınav da yapılarak öğretmenlere görev verilmelidir. Okulda, sınıfta ve hatta sokakta  öğretmen ders anlatmanın yanında rehber olmalı, öğrencilere doğru, düzgün, karakter ve şahsiyet inşa etmelidir.
 
Bakan Selçuk'un şu cümlelerine katılmamak mümkün mü: 'Öğretmenin güçlü şahsiyeti yeterince olgunlaşmadıkça içerik, teknoloji, fiziksel alt yapı değerini bulamaz. Bu yüzden vizyonumuzun ana aktörü, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaretettiği gibi öğretmendir. Unutulmamalıdır ki, her eğitim sistemi öğretmenlerin omuzlarında yükselir ve öğretmenin niteliğini aşamaz. '2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmekten ibarettir. Bizim tekilliğimiz, insan ve makinenin birlikteliğinden ziyade akıl ve kalbin birlikteliğidir.'
 
Millî Eğitim Bakanlığının yeni dönemde oynayacağı rol, talim ve terbiyeyi Türk Milleti'nin toplumsal bütünleşmesinin ve ortak ülküye dayalı şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan yaklaşık yüz yıl önce, 'Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' ve 'Muasır (çağdaş) medeniyet seviyesine' ulaştırmak için geleceğimiz gençlerimizi yetiştirebilecek miyiz? Önemli olan budur. Gerisi lafı güzaftır.