Eylül ayında en çok kazandıran külçe altın oldu Eylül ayında en çok kazandıran külçe altın oldu

 Bank of America (BofA), Türkiye ekonomisine ilişkin yeni bir raporu yayımlayarak yıl sonu enflasyon oranını açıkladı. ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından BofA, Türkiye'de enflasyonun yavaşlamaya devam edeceği ve 2024 yıl sonunda enflasyonun yüzde 43,3 seviyesinde gerçekleşmeyi beklediğini duyurdu.

Enflasyon ve Faiz Beklentileri

 BofA'nın raporunda, Eylül ayı enflasyon verilerinin daha önceki tahminlerini değiştirdiği belirtiliyor. Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından aralıklarla bir faiz indirimi uygulamasını değerlendirdi. Raporda, "Aralık bölgelerinde, enflasyonda yukarı yönlü sürpriz yaşanmazsa, 200-250 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyoruz" denildi. Ancak, 2025'in ilk faiz indiriminin beklenenden kötü olması durumunda ilk çeyreğe sarkabileceği ifade edildi.

2025 Sonu İçin Faiz Tahmini

 Raporda, Bank of America'nın Türkiye için 2025 yılı sonunda politika faizi politikasında yer aldığı belirtildi. Buna göre uzun vadeli politika faizinin yüzde 30 düzeyinde olacağı öngörülüyor. Bu tahminler, Türkiye ekonomisinin politikasının kararları ve enflasyonun genel bakış açısından önemli yollarını taşıyor.

 BofA'nın bu tahminleri, Türkiye'nin enflasyonla mücadele sürecinde atılacak adımların ve merkez bankalarının politikalarının tamamlandığını vurguluyor. Yatırımcılar ve ekonomistler, TCMB'nin enflasyonla mücadele stratejisini ve gelecek dönemde atacağı adımları yakından takip ediyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı