BETAM tarafından sahibinden.com verileri kullanılarak hazırlanan "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, temmuz ayında otomobil talep endeksi haziran ayına göre %30,9, geçen yılın temmuz ayına göre ise %5,7 arttı. Ancak enflasyondan arındırılmış fiyatları ifade eden "reel fiyat endeksi" %4,1 düşüş gösterdi. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarının reel olarak art arda 13 aydır gerilemekte olduğunu ortaya koyuyor.

Temmuz ayında ortalama otomobil fiyatı haziran ayına göre bir miktar düştü; haziranda 871 bin 156 TL olan ortalama fiyat, temmuzda 862 bin 232 TL’ye geriledi.

Alışverişlerde yeni dönem iddiası! Kredi kartı zorunluluğu geliyor Alışverişlerde yeni dönem iddiası! Kredi kartı zorunluluğu geliyor

Piyasada Canlılık Göstergeleri Zayıflıyor

Satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı, temmuz ayında 4,6 puan azalarak %19,5’e düştü. Bu oran, piyasanın canlılık göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca, satılık otomobil ilanlarının ne kadar süre yayında kaldığını gösteren ‘kapatılan ilan yaşı’ da geçen aya göre 1,8 gün uzayarak 25,6 güne çıktı, bu da piyasadaki hareketliliğin azaldığını işaret ediyor.

Editör: Sinan Saygı