DÜNYA

Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü iddiası sonrası İran'ı korku sardı!

Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İran'da olağanüstü toplantılar düzenlendi ve Hamaney güvenli bir bölgeye götürüldü.

 İsrail ordusu, Hizbullah'ın 32 yıllık lideri Hasan Nasrallah'ın bir saldırı sonucu öldürüldüğünü duyurdu. Bu kritik gelişmenin ardından, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu acil bir toplantı düzenleyerek bölgedeki durum değerlendirilirken, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in güvenli bir bölgeye götürüldüğü açıklandı. Hizbullah tarafından ise Nasrallah'ın ölümüyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı, ancak ona yakın kaynaklar, Nasrallah'tan cuma gecesinden beri haber alınamadığını bildirdi.

İran Teyakkuza Geçti

 Nasrallah'ın öldürülmesinin bölgedeki tansiyonu ciddi şekilde yükselteceği düşünülüyor. İran, bu gelişme üzerine Lübnan ve İsrail'in bölgedeki saldırgan politikalarını ele almak için acil durum planlarını devreye soktu. İran'dan gelen bilgiler, Hamaney'in güvenliği için tedbirler alındığını gösteriyor.

İsrail'den Sert Açıklama

 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah'ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, bu operasyonun sonu olmadığını belirtti. Halevi, "İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese ulaşacağız" diyerek, İsrail’in bölgede operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.