İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik’in gerçekleştirdiği korkunç cinayetler Türkiye’nin gündemine oturdu. Semih Çelik, önce eski sevgilisi Ayşenur Halil’i Eyüpsultan’da boğazını keserek öldürdü, ardından İkbal Uzuner'i Edirnekapı surlarında vahşice katletti. Çelik, İkbal'in vücudunu parçalara ayırarak surlardan attıktan sonra boğazına ip bağlayarak intihar etti.

İkbal'i Çizdiği Resimdeki Gibi Parçalara Ayırdı

Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemelerde, Çelik’in kendi çizdiği bir kara kalem resim bulundu. Çizimde çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görülürken, İkbal Uzuner'in bu resimdeki gibi öldürüldüğü anlaşıldı. Çelik’in, 14 yaşından beri İkbal’e takıntılı olduğu ve onu kıskandırmak için başka kızlarla birlikte olmaya çalıştığı da komşuları tarafından dile getirildi.

Mahalle sakinleri caniyi anlattı: Olay günü fırına uğrayıp bakın ne sormuş! Mahalle sakinleri caniyi anlattı: Olay günü fırına uğrayıp bakın ne sormuş!

Psikolojik Sorunlar ve İntihar Girişimi

Sabah'ın haberine göre katil Semih Çelik'in komşuları açıklamalarda bulundu. Semih Çelik'in komşuları şunları kaydetti; "Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal'e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbali kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi.

İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhatap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti.

Takıntısından dolayı Psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti."

Editör: İrem Nur Kaya