"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi vizyona girdi! "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi vizyona girdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen 4. İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP), Fuar İzmir’de ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl “Sinema ve Edebiyat” temasıyla gerçekleştirilen fuar, 3 Kasım’a kadar kitap tutkunlarını birçok yazar ve etkinlikle buluşturmayı hedefliyor.

Bu yıl fuarın onur konuğu, yurt içi ve yurt dışında kazandığı ödüllerle tanınan yazar ve senarist Hakan Günday oldu. İZKİTAP’ın ilk gününde okuyucularıyla buluşan Günday, kitaplarının yanı sıra senaryolarını yazdığı Şahsiyet, Müslüm ve Daha gibi yapımlara dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Günday, fuarda onur konuğu olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “Bu buluşmayı mümkün kılan herkese teşekkür ederim. Konuşurken aynı şeyleri tekrar edebilirsiniz, fakat yazarken aynı cümleyi tekrarlayamazsınız. Her yeni cümleyle bir derinliğe daha inersiniz ve kendinizi daha iyi anlayabilirsiniz. İnsanın yazarak kendi peşinden koşması mümkün” dedi.

Çocukların sevgilisi Kral Şakir’in yaratıcısı, animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, İZKİTAP’ta yoğun bir ilgiyle karşılandı. Söyleşisine katılanlar arasında çocuklar, yetişkinler ve öğretmenler vardı. Yaşaroğlu, “İzmir’de doğdum ve burada büyüdüm. Her İzmir ziyaretimde sıcak bir ilgi görüyorum. Kral Şakir’in en çok okunduğu şehir de İzmir. Bu fuarda bulunmak çok güzel” ifadelerini kullandı.

Ünlü şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Anadolu Türk Mutfağında Bir Macera kitabını İZKİTAP’ta imzaladı. Sivrioğlu, hayranlarıyla buluşmanın mutluluğunu paylaşarak, “İzmir benim ikinci evim. Burada olmak harika, Manga’ya da çok ilgim var, onlara bakacağım” dedi.

200’den fazla yayınevi, sahaflar, uluslararası yazarlar ve sergilerle dolu İZKİTAP, her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlik takviminde, edebiyat ve sinema söyleşileri, şiir dinletileri ve film gösterimleri öne çıkıyor. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ve yazarlar da fuar boyunca kitapseverlerle bir araya gelecek.

Kaynak: iha