SANAT

Melih Cevdet Anday’ın "Müfettişler" Oyunu Tiyatro Sahnesinde

Melih Cevdet Anday’ın klasik eseri Müfettişler, Tiyatro.iN tarafından sahneye taşındı. Aslıhan Gürbüz ve Erkan Kolçak Köstendil gibi deneyimli isimlerin yer aldığı oyun, İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da sahnelenecek.

Melih Cevdet Anday’ın 1972’de kaleme aldığı önemli tiyatro eserlerinden biri olan Müfettişler, Tiyatro.iN tarafından yeniden sahneleniyor. Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay gibi usta isimlerin rol aldığı oyun, İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da tiyatroseverlerle buluşacak.

İstanbul’dan Eskişehir ve Ankara’ya Uzanan Turne

Oyun, 29 Ekim’de İstanbul Watergarden Performans Merkezi Duru Tiyatro’da sahne alacak. Ardından 10 Kasım’da Fişekhane Ana Sahne’de İstanbul izleyicisiyle buluşacak olan Müfettişler, 31 Ekim’de Eskişehir Vehbi Koç Kültür Merkezi ve 1 Aralık’ta Ankara MEB Şura Salonu’nda sahne yolculuğuna devam edecek. Biletler, Türkiye’nin popüler bilet platformu Biletinial üzerinden satışa sunuldu.

Tiyatro.iN’in kurucusu Engin Hepileri tarafından sahneye taşınan oyunun dekor ve ışık tasarımı, bugüne kadar tiyatro ekibinin tüm projelerinde imzası bulunan Cem Yılmazer’e emanet. Müziği ünlü sanatçı Kenan Doğulu’nun besteleriyle zenginleşen oyunda, kostümler Çevren Günger’in çizimleriyle hayat buluyor. Büşra Firidin’in hareket tasarımı ise sahneye dinamizm katarken, oyunun afiş ve görsel tasarımı Bülent Şengül imzası taşıyor.

Anday’ın yazdığı dört önemli tiyatro eserinden biri olan Müfettişler, yazarın edebi külliyatında özel bir yere sahip. Anday, oyunda toplum ve birey arasındaki çatışmaları, bürokrasinin eleştirisini ve insanın kendisiyle yüzleşmesini derinlikli bir anlatımla ele alıyor. Eser, Türkiye tiyatro tarihinde de özgün anlatımı ve güçlü diyaloglarıyla dikkat çeken bir metin olarak öne çıkıyor.