Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla ürettiği Milli Hızlı Tren projesinde önemli gelişmeleri paylaştı. Tasarım çalışmalarının sona yaklaştığını belirten Bakan Uraloğlu, 2024 yılının son çeyreğinde montaj aşamasına geçileceğini, trenin 2025'te raylara indirilerek dinamik yol testlerine başlanacağını açıkladı.

225 km Hız ve Yüksek Konfor

Milli Hızlı Tren, saatte 225 km hıza ulaşacak şekilde tasarlanıyor. 8 vagonlu tren seti, 584 yolcu kapasitesine sahip olacak ve yolculara maksimum konfor sunacak. Hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonları, konforlu koltuklar ve ferah iç tasarımla son teknoloji donanımlarla üretilen tren, TÜBİTAK-RUTE ile geliştirilen milli sistemlerle donatılacak.

AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Türkiye Kendi Kendine Yeterli

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin artık demiryolu araçları üretiminde kendi kendine yeten bir ülke konumuna geldiğini vurguladı. Milli Elektrikli Tren’den sonra, yerli ve milli hızlı trenin de 2025'te raylarda olacağını belirtti.

Editör: Sinan Saygı