Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin elektrik kurulu gücü 112 bin 999 megavatsaat (MWh) seviyesine ulaştı. Güneş enerjisi kurulu gücünün toplam kurulu güç içindeki payı ise yüzde 15,6'ya çıkarak oransal anlamda rekor kırdı.

Doğal gaz ve elektrik faturalarında yeni dönem! Doğal gaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!

Yerli Kaynaklara Dayalı Elektrik Üretimi Zirve Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, temmuz ayında yerli kaynaklara dayalı elektrik üretiminin 19,9 milyar kWh ile zirve yaptığını belirtti. Toplam elektrik üretimi 34,6 milyar kWh, tüketim ise 34,5 milyar kWh olarak gerçekleşti ve tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaşıldı. Bayraktar, "Elektrik talebinin yüzde 57'si yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılandı" dedi.

Sıcak Hava Dalgası Rekor Tüketim Getirdi

Bayraktar, temmuz ayının son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayarak, "Özellikle iklimlendirme sistemlerinin yoğun kullanımı, elektrik tüketimini ve doğal olarak üretimini rekor seviyelere taşıdı. Enerji verimliliği uygulamalarıyla üretimi ve sosyal refahı olumsuz etkilemeden enerji tüketimini azaltmamız mümkün" ifadelerini kullandı.

Editör: Sinan Saygı