GÜNDEM

İstanbul’daki “Yenidoğan Çetesi”nin şoke eden ses kayıtları!

İstanbul’daki “Yenidoğan Çetesi”nin korkunç diyalogları ortaya çıktı. Bebek ölümlerine sebep olup alay ettiler. Detaylar kan donduruyor!

 İstanbul’da, yeni doğan bebeklerin ölümüyle sonuçlanan korkunç bir skandal gün yüzüne çıktı. “Yenidoğan Çetesi” olarak anılan ve bebekleri özel hastanelere yönlendirip ölümlerine sebep olan bir suç örgütü hakkında hazırlanan iddianamede yer alan ses kayıtları, kan donduruyor. 22’si tutuklu 47 şüpheliyle ilgili hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, çetenin bebeklerin ölümüne kayıtsız kalıp, bir de bu durumu alay konusu yaptığı ortaya çıktı.

Haksız Kazanç ve Bebek Ölümleri Çete üyelerinin, acil servislerle bağlantılı çalışarak, bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettiği ve burada ihmalkârlık sonucu bebeklerin hayatını kaybettiği tespit edildi. İddianamede, toplamda 197 ayrı suç eylemine dair ses kayıtları da yer aldı.

Şok Edici Diyaloglar Tape kayıtlarına yansıyan diyaloglar, bebeklerin ölümüne neden olan ihmalin göz ardı edilip gülünüp geçildiğini ortaya koyuyor. Özellikle çete liderlerinden olduğu düşünülen Fırat Sarı ve İlker Gönen’in konuşmaları dehşet verici. Gönen, bir bebeğin ölümünü beklerken, “Zaten ölecek” derken, Sarı da gülerek, “Neyse bir şey diyecektim de...” ifadelerini kullanıyor. Başka bir konuşmada ise, “Bırak bebek ölsün, şikayet ederiz” şeklindeki sözler, çetenin ne kadar acımasız olduğunu gözler önüne seriyor.

Üç Koli Dosya Gizlendi İddianamede, hastanelerde yapılan denetimlere dair çarpıcı detaylar da bulunuyor. Bir hastane çalışanı, denetim sırasında "Üç koli dosya vardı, iyi ki fark etmediler" diyerek, hastanedeki usulsüz işlemlerin gizlendiğini belirtiyor.

Fırat Sarı'nın Dokunulmazlığı mı Var? Doktor Fırat Sarı’nın geçmişteki dosyalarının emniyetten toplandığı ve soruşturma açılmaması için büyük çaba harcandığı da iddialar arasında. Ancak ses kayıtları, bu suç örgütünün Sağlık Bakanlığı denetimlerinden de nasıl kaçtığını gözler önüne seriyor.

Bebeklerin Ölümü Göz Ardı Edildi

 Konuşmalarda, bebeklerin hayatını kaybetmesi üzerine “Zaten öleceği belliydi” ya da “Tüpü çek, yaşamaz bu” gibi insanlık dışı ifadeler yer alıyor. Özellikle aileler hastaneye ulaşana kadar bebeklerin ölümleri gizleniyor ve raporlar usulsüz şekilde düzenleniyor.