Ayeti kerimede şöyle buyurulur:
''Göklerde ve yerde olanları bilir, gizlediklerinizi ve açıkladı karınızı da bilir ve Allah kalplerin derinliklerinde olanı da bilmektedir. (Tegabun; 64/ 4)
Hz. Aişe ümmül-müminin ra Peygamber efendimizden şöyle buyurmuştur: '' Resulullah sav şöyle buyurmuştur; '' Bu nikahı ilan edin, onu topluma açık olan mescidlerde kıyın ve nikah için def çalın'' .
FETVA:
Gizli nikahın hükmü nedir?
''Tarafların şahitler huzurunda irade beyanında bulunmalarına rağmen ailelerden ve yakın çevrelerinden gizleyerek yaptıkları akit, gizli nikah olarak adlandırılır. Böylece bir akit, nikahta bulunması gereken aleniyet niteliğini taşımadığından dinin nikah ve aile hayatı ile ilgili genel ilkelerine aykırıdır. Sadece iki şahidin bildiği bir nikah akdinin aleni olduğu söylenemeyeceğinden ailelerin, akrabaların ve komşuların muttali olmadığı bir akit gizli nikah olmaktan çıkmaz.
Nitekim Hz. Peygamber sav ''Haram olan ilişki ile helal olanı evlilik ayıran şey, nikahta def çalarak duyurmak ve bu nikahı ilan etmektir'' burularak anneliğin ve hatta tescilin gerekliliğine işaret etmektedir. (Tirmizi)
Hz. Ebu Bekir ra de gizlenmesi şartıyla yapılan nikah akdinin geçersiz saymıştır. El-Müdevvene)
Ayeti kerimede; '' Kadınlara mehirlerini borcunuzu öder gibi verin. Eğer onun bir kısmını size gönül rızasıyla verirlerse onu da afiyetle yiyin. (Nisa; 4-4)
Ukbe b Amirin ra naklettiğine göre Resulullah sav şöyle buyurmuştur; '' Şüphesiz, şartların yerine getirilmeye en layık olanı, kadınları kendinize helal kıldığınız mehir şartıdır. (Müslim)