SAYIN Bakanım; 02.07.2008. Gün çarşamba, saat 17.30. kız torunumun başına gelenleri aynen aktarıyorum: 12 yaşındaki kız torunum, merdivenlerden inerken ayağı kayıyor ve sağ elinin serçe parmağının ucu demir korkuluğa takılarak kopuyor.

Kopan parmağı ile hastayı evime yakın özel Doğan Hastahanesi’ne acile götürdüm. Cerrah doktor, muayenesinde çocuğuğun sigortasını tanımayacağına, eğer bana ameliyat yaptırırsanız 6 bin YTL alırım bir garanti de veremem dedi. Durumum buna müsaid olmadığı için, çocuğu Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi aciline götürdüm.

Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri ve üstelik Tıp Fakültesi Hastanesi. Doktorlar, başka hastalarının olduğunu ve bir şey yapamayacaklarını beyan ederek, Şişli Etfal Hastanesi’ni tavsiye ettiler. Şişli Etfal Hastanesi’ne gittiğimde acile bakan doktor, film makinesinin bozuk olduğunu belirterek, Özel Vatan Hastanesi’nin bu konuda uzman olduğu belirterek bizi Vatan Hastanesi’ne yönlendirdi.

Özel Vatan Hastanesi aciline geldiğimde ise, bir şey yapamayacaklarını belirterek Gaziosmanpaşa Özel Hastanesi’ni tavsiye ettiler. Bir taraftan yaralı çocuk ve elimde kopuk parmak ucu ile Gaziosman paşa Özel Hastanesi acil bölüme yaptığım müracatta, Cerrah doktor muayenesini yaptı ve SSK’yı saymayacaklarını belirterek, 3.500 YTL alır, parmağı dikeriz dedi.

Artık yapacak bir iş yok. Kendisine teşekkür eder istenileni yaptım ve çocuk ameliya alındı. 2 saat sonra doktor, bize yaptığı açıklamasında sinir sistemlerinin yok oluşu sebebiye parmak ucunu kesmek zorunda kaldığını söyledi ve yapılan cerrahi emeği olarak da bin YTL ödedim. Doktora teşekkürlerimi sunuyorum. Elinden geleni yaptı. Böylecede Gaziosman Paşa Özel Hastanesi’ne teşekkürlerimi borç biliyorum.

Sayın Bakanım; Hani acil hastalar kimlik bakılmaksızın tedavisi yapılacaktı... Hani her vatandaş istediği yerde tedavi olacaktı...Gittiğimiz hastanede ya doktor yok, veya makineler arızalı.

Sahi Sağlık Bakanlığı’nın bir müfettişi, hasta kıyafetinde bu hastanelere gitse de yapılan muameleleri ve pazarlıklara bir şahit olsalar. Bu hal ve gidişat nereye kadar devam edecek... Ben, bu güzel ülkemize hizmet edenlerden sadece biriyim, benim ve bu ülkeye hizmeti bulunanların karşılığı bu mudur...Parmağı kesilen kız çocuğu torunumun psikolojisini ve kesilen parmağını kim iade edecek...

Emekli Sandığı ve SSK olduğu halde başımıza bunlar geliyorsa, sosyal güvenliği olmayan vatandaşlara nasıl davranıldığını görmelisiniz, diye düşünüyorum. Siz bakansınız. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her insanın bakanısınız. Bende biliyorum ki, siz iyi niyetlisiniz. Ancak, sadece iyi niyet yetmiyor. Vatandaşın parası varsa tedavi oluyor. Parası olmayanlar ölsün mü... Türk Milleti’nin hayatı bu kadar mı ucuz?..

Sizler, oralara bu milletin oylarıyla geldiniz. Bu milletin vekili sizlersiniz . Asıl olan Millet ise, vekili milletine sahip çıkmalıdır. Bunu sizlerden bekliyoruz...